• BITCOIN/TL
    3310510,505
    % 0,04
  • ETHEREUM/TL
    78541
    % -0,81
  • RIPPLE/TL
    92.69
    % -0,68
  • BITCOIN CASH/TL
    12481.04,735
    % -0,23
  • LITECOIN/TL
    3539.9
    % 0,05
  • COSMOS HUB/TL
    184.96
    % 0,27
  • CARDANO/TL
    28.51
    % 3,20
  • TETHER/TL
    38
    % 0,23

PriceAction : İşleme Giriş Stratejisi

Kaynak : SMY

Nasıl oyun planı oluşturmalıyım ? İşlemlerimde düzen ve sürekliliği nasıl sağlayabilirim ? Öncelikle düzen ve süreklilik için zaten oyun planı oluşturmalısın, piyasa bir okyanus, her gün ayrı dalga, her dalgada sörf yapacak olursan işimiz iş olur.

Öyle işlemlere girmelisin ki, stop bile olsan şunu diyebil, bi daha olsa bi daha girerim çünkü sadece bildiklerimi trade ettim. Tp olan işlemden sonra ”huyh sonunda be” deyip ecel terini alnından siliyorsan bu da sıkıntı, tp olsa bile sıkıntı.

Ecel teri dökmemen lazım, içinin rahat olması lazım, peki bu nasıl olabilir ?

Nacizane ben, önce 2 ve 4 saatlik grafikte likidite bölgelerini çiziyorum, nerenin likiditesi alınmış ? Nerede likidite beklentisi var ? Yani fiyat nereye girmek isteyebilir. Bunları cebe attıktan sonra 15-30 dakikalık grafiklere iniyorum.

Şimdi mesela ben 2h’ta bir likidite beklentisi ile biasımı belirledim, bunu alması lazım o yüzden long biaslıyım dedim, o halde 15-30 dakikalık grafiklerde long aramalıyım. Nasıl arayabilirim ?

OTE kullanabilirim, yine 15m’de likidite bölgelerini kullanabilirim. Market yapısı ile alakalı bir breaker block yapısından işlem alabilirim. Easy yani, biasım long ise long yönlü likidite alımı beklerim ve onu dikkate alıp o şekilde işleme girerim.

Gidip orada short yönlü bir likidite alımı oldu diye bas shorta demem, alırsam gün içindeki her işleme atlamam gerekir çünkü. Mesela ne demek istiyorum ?

Aynı biası 15 dakikalık grafikte oluşturdum bugün, ve grafiği izlerken şöyle bir breaker yapısı gördüm 3m’de, şimdi ben breaker trade etmeyi bilmediğim için mi girmedim bu işleme ? Hayır kankam, ben long arıyordum, yoksa böyle böyle çok fazla şey trade etmeye çalışırız.

Ne demiştik ? Likidite konsepti ile bias oluşturabiliriz, baktım 15m’de alınmamış likiditeler var, tamam dedim buraları alabilir.

İndim 1 dakikalık grafiğe ve yine long arıyorum, baktım aynısını verdi, ve bu sefer bu OTE’yi dikkate alıp girdim long işleme. Market maker sağolsun tp de oldu.

Şimdi ben ne yaptım ? Görece yüksek zaman diliminde biasımı belirledim

*Likidite konsepti

*Fresh OB’ler

*Market yapısı , ile

Sonrasında düşük zaman diliminde işlem aramaya başladım

-Biasım yönünde likiditeleri dikkate alarak

-Biasım yönünde OTE kullanarak

-Yine biasım yönündeki Breaker Block yapılarına dikkat ederek.

Bunlara işte fvg’leri, mitigation’ları smart money hareketlerini yorumlamayı da katabilirsin. Bunlar genelde bias oluşturmana yarayan bilgiler. Bias oluştuktan sonra ise OTE, qml, breaker block, breaker, ob kullanabilirsin.

Editörün Yorumu : Smy teknik, Yıllardır piyasanın içinde bulunan kendine has işlemleri olan, Bildiğini paylaşmayı seven kripto aleminden saygın bir hocamızdır. Makale içinde bulunan bir çok jargona ve PA tabirlerine uzak olabilir ne anlama geldiğini anlamakta zorluk çekebilirsiniz. Hocamızın anlatmış olduğu derslere aşağıda ki linklerden ulaşım sağlayabilirsiniz..

Twitter : https://twitter.com/smyteknik

Youtube : https://www.youtube.com/c/SMYTEKN%C4%B0K