• BITCOIN/TL
    1985313,601
    % -1,35
  • ETHEREUM/TL
    96609
    % -0,51
  • RIPPLE/TL
    16.75
    % -0,07
  • BITCOIN CASH/TL
    14562.3,654
    % -1,68
  • LITECOIN/TL
    2630.6
    % 2,00
  • COSMOS HUB/TL
    297.69
    % 2,51
  • CARDANO/TL
    14.75
    % 3,64
  • TETHER/TL
    32.24
    % -0,09

Dead Cat Bounce – Ölü Kedi Sıçraması

Bu kavramı çok sık duymuşsunuzdur peki bu kavramın Neowave’de isim olarak yer almasa da var olduğunu biliyor muydunuz? Ne olduğundan ve nasıl kurallar içerdiğinden biraz bahsedelim isterseniz.

Bu kavram piyasanın düşüş yönlü model sonrası gelen kısa bir toparlanma sonrasında yeni bir düşüş yönlü modelin gelmesi ve bunun tekrarlanması durumu için kullanılır. Tekrarlanma, maks 3, min 2 model içeren kompleks yapılarda görülürler. (Kırmızılar her bir modeli ifade eder.)

Mavi ve kırmızıları karıştırmamak adına, (mavi ve kırmızıları ayırt etmek gerekir çünkü modelleri bölemezsin.) bir kaç ipucu vermek gerekirse, mavi olanlar kırmızılardan daha fazla zaman alamaz, fiyat olarak 1,618’inden fazla olamaz. Şimdi bu ayrımı da gördüğümüze göre

ölü kedi sıçramasına geri dönersek, her bir kırmızıyı model olarak isimlendiriyoruz ve her bir model 3 iç parça ile oluşum gösterir (5 parça da olur fakat o sadece en son modelde olur.) Görselde de bunu görüyoruz. A-B-C olarak ilk kırmızı model, devamında 5 parçalı ikinci model.

2 model bir araya geldi ve diyorum ki evet burada ölü kedi sıçraması oluşumu görülebilir. Bu sayı üçe çıkınca da aynı şekilde ölü kedi sıçraması devam eder ve zaten 3. modelden fazla model bir araya gelemediği için toplamda 3 modelde 2 sıçrama, 2 modelde tek sıçrama mümkün olur.

Çünkü en muhtemel olasılık şudur: (kırmızılar)

–A-B-C—|—A-B-C—|–A-B-C— olarak her bir model ve her bir modelin iç parçaları olarak yapı görülür. (5 olsa da bizim için önemli değil çünkü biz sadece A ile ilgileneceğiz.)

Görülen bu yapıda ölü kedi sıçraması 2. model, 1. modele göre ölçülür. 3. modeldeki sıçrama ise 2. modele göre ölçülür. Yani: 1. sıçrama için:

1. modelin tamamının başlangıç ve bitiş noktasını fiyat olarak alırsın ve dersin ki 2. modelin A dalgası bu uzunluğun 0,618’i kadar olur. (Dikkat ediniz 2.modelin tamamı değil 2. modelin içindeki A dalgası) (fib ext. ile ölçülür) Yani ilgili görsel şöyle olacaktır:

Şimdi ikinci sıçrama için durum nedir ona bakacak olursak: 1. model ve 2. model tamamlandıktan sonra gelecek olan 3. modelin A dalgası ise, 2. modelin başlangıç ve bitiş noktasının toplam fiyat boyunun 0,382’si kadar olur. Yani ilgili görsel şöyledir:

Tabi burada soru şu olabilir, kedi sıçramıyor yuvarlanıyor o kadar dalga içerisinden 2 tanesini ölçem ne olur ölçmesem ne olur? Aslında oradaki her bir dalga model içinde ciddi fiyat ve zaman ilişkisi içeriyor olacaktır ve ölçülüyor da fakat mavi olan x dalgalarının

sadece üst limitinin olması alt limitinin olmaması ve modeller arasında (kompleks düzeltmede) yakalanan tek ilişkinin bu olması da ayrıca ciddi bir analiz farkı sağlıyor. Örnek olarak #BTC‘de bir ölü kedi sıçraması olsa ne olurdu bir bakalım mı?

#BTC ölü kedi sıçraması ihtimaline yönelik bir çalışma, bu böyle olacak demek değil fakat neden olmasın? Bunu yalanlayacak ya da doğrulayacak bazı fiyat hareketlerini inceleyerek göreceğiz. Analiz değil sadece örnek vermek istedim

Ölü kedi sıçramasının da aslında bir matematiği ve kurallar silsilesi var bu sebeple rastgele her düşüş dalgasına sıçrama dersek, ölü olup olmaması bizim için neyi ifade ederdi? Sağlıcakla kalın dostlar. Gece yeni kripto enflasyon incelemem de gelecek.

Kaynak : twitter.com/upercin_/status/1548608672233840640

Ugur Percin (Panic)